Recensie: Nachtschade (The Poison Diaries #2)


Nachtschade (Poison Diaries, #2)
Titel: Nachtschade
Auteur: Maryrose Wood en een idee van de hertogin van Northumberland
Serie: The Poison Diaries #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Verschenen: Mei 2012
Pagina's: 163
Uitgever: Fantoom
Originele titel: Nightshade
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 16,95
Cijfer: 7,0 of 3,5/5 sterren

De zestienjarige Jessamine Luxton is overmand door verdriet. Haar ware liefde, Weed, de vreemde intrigerende jongen die zo plots opdook in haar leven, is verdwenen. Hoe kan hij haar achtergelaten hebben zonder afscheid en zonder ooit nog iets van zich te laten horen?

Jessamine weet dan wel niet waarom Weed verdwenen is, maar ze denkt dat haar eigen vader, Thomas, er iets mee te maken heeft. 
Thomas die zo geobsedeerd was door Weeds geheime kennis van gevaarlijke planten dat hij alles zou doen om die kennis te pakken te krijgen. Deze verdenking - en haar ervaringen met gif - hebben haar veranderd. Ze is niet langer een onschuldig meisje en nu kent ze zelf de kracht van de planten. Wanneer Jessamine ontdekt dat Weed leeft en in gevaar is, doet ze alles wat nodig is om met hem herenigd te worden. Ze is tenslotte de dochter van haar vader.

Nadat ik het eerste boek, The Poison Diaries, kocht voor een erg lage prijs in Boekhandel Stevens (wat overigens in 2014 was), het boek las en het geweldig vond, wilde ik supergraag het tweede deel lezen. Er was alleen een probleem. Ik wilde niet de volle prijs betalen voor het tweede boek, want ja, zeventien euro voor 163 bladzijdes... Dat vond ik te duur. Daarom was ik erg blij toen ik vorig jaar op het Boekenfestijn in Eindhoven deel 2 tien euro goedkoper dan de normale prijs zag liggen. Het was nog steeds duur, maar wel beter dan zeventien euro!

Waar The Poison Diaries vooral over een verboden liefde ging, gaat Nachtschade over het terugvinden van die liefde. Ik moet toegeven dat ik me erg irriteerde aan het verhaal. Het is opzich niet slecht, maar ik kan ook niet zeggen dat ik wilde weten wat er verder zou gebeuren met de personages.

Omdat je in het eerste boek al kennis maakt met de wereld, wordt er niet zoveel verteld over de wereld in dit boek. Eigenlijk helemaal niet. Dat vond ik erg jammer. Ook wordt er kennis gemaakt met nieuwe personages, maar worden ze net zo snel vergeten als je ze leert kennen.

De schrijfstijl was oké. Niet geweldig, maar zeker niet slecht. Ik denk dat dit boek een beetje tegenviel omdat het te lang geleden was dat ik het eerste deel las, maar ook omdat het mijn aandacht niet trok.

Veel commentaar op dit boek is er niet, wat vooral komt doordat het zo dun is. Ik zit nog te twijfelen of ik deze serie wel of niet verder wil lezen. Op dit moment denk ik van niet, behalve als ik het derde boek ergens heel goedkoop zie. Voor zover vind ik het wel genoeg voor deze serie en sluit ik het af. Het was wel genoeg.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts