Recensie: Starstruck (Starstruck #1)


Starstruck (Starstruck, #1)
Titel: Starstruck
Auteur: Brenda Hiatt
Serie: Starstruck #1
Genre: Science-Fiction, Young Adult
Verschenen: 22 augustus 2013
Pagina's: 328
Uitgever: Createspace
Bindwijze: Paperback en E-book
Prijs: 17,47 (Book Depository.com) en 2,99 (Bol.com)
Cijfer: 6,5 of 3,5/5 sterren

Nerdy astronomy geek Marsha, M to her few friends, has never been anybody special. 
Orphaned as an infant and reluctantly raised by an overly-strict "aunt", she's not even sure who she is. M's dream of someday escaping tiny Jewel, Indiana and making her mark in the world seems impossibly distant until hot new quarterback Rigel inexplicably befriends her. As Rigel turns his back on fawning cheerleaders to spend time with M, strange things start to happen: her acne clears up, her eyesight improves to the point she can ditch her thick glasses, and when they touch, sparks fly - literally! When M digs for a reason, she discovers deep secrets that will change her formerly humdrum life forever... and expose her to perils she never dreamed of. Yes, the middle of nowhere just got a lot more interesting! 

Bij de zevende aflevering van Free Book Friday van Benjaminofomes, een Britse BookTuber, vertelde hij dat dit boek op dat moment gratis te downloaden was. Meer hoefde hij niet te zeggen, want: gratis boeken!

Een paar dagen geleden verveelde ik me en zat ik te kijken wat voor E-books ik op mijn iPod had staan. Deze cover trok mijn aandacht en niet veel later zat ik het te lezen.Ondanks de mooie cover was het verhaal niet bijzonder. De schrijfstijl was nogal simpel (ondertussen zal je vast hebben gemerkt dat ik niet van boeken houd met een simpele schrijfstijl) en ik had niet het gevoel dat ik een boek zat te lezen waarbij ik geen flauw idee had wat er zou gaan gebeuren, want och, die "plottwists" zag ik mijlenver al aankomen.

Ook de personages waren niet echt goed uitgewerkt. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat de hoofdpersoon, M, een sterrekunde-geek is. Daar heb ik maar één keer iets van gemerkt. Één keer! En af en toe kon ik M gewoon niet uitstaan. Keer op keer maakte ze domme fouten, waarbij ze te koppig was en niet wilde luisteren naar de volwassenen. *sarcastisch* Hoe rebels.
Hoe cool de synopsis van het boek ook klinkt, zo bijzonder is het niet.

Verder heb ik niet echt iets aan te merken aan het boek. Gewoon dat het een vreemd boek is. Of het waard is om gekocht te worden? Nee. Ik noem Starstruck meer "verveelvoer" in plaats van "leesvoer" (en af en toe raakte ik zelfs verveeld van het "verveelvoer"!). Zo ga ik ook niet het volgende boek lezen. Of deel drie en vier. Ik laat deze serie gewoon zitten zoals het nu is. Misschien download ik deel twee wel als het gratis is, maar dan nog staat het onderaan mijn nog-te-lezen-lijstje.

Heb jij Starstruck gelezen? 

Reacties

Populaire posts