Dingen waar ik genoeg van heb in boeken

Veel boeken hebben vaak iets gemeen. En daar heb ik genoeg van. Want die dingen zijn zó cliché geworden... Ik heb dus vijf dingen gekozen waar ik genoeg van heb in boeken. Dit betekent niet dat ik boeken waar dat in voor komt niet ga lezen, maar gewoon iets wat ik irritant vind. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Bad guys (en dat de hoofdpersoon daar hopeloos op verliefd wordt)

Dat mysterieuze gasten (die vaak ook tot de slechte horen) erg populair zijn in de boekenwereld is vast duidelijk. Maar dat de hoofdpersoon dan ook iets met ze moet hebben? Nope.
Als eerste worden ze als mysterieus en gevaarlijk omschreven en dan komt de hoofdpersoon erachter dat er achter hun duistere uiterlijk een heel ander persoon schuilgaat. Bah, nee. Zo'n boek vermijd ik het liefst.

Driehoeksverhoudingen

Driehoeksverhoudingen werken voor mij niet zo goed. Dan 'kies' ik zeg maar de ene persoon en als de hoofdpersoon diegene ook echt heeft gekozen, gaat mijn voorkeur weer uit naar de andere persoon. *zucht* Hopeloos, niet waar?

De hoofdpersoon die erachter komt dat ze zonder dat ze het merkte haar adem heeft ingehouden

Dit is iets wat ik niet begrijp. Sinds wanneer VERGEET je te ademen? SINDS WANNEER? Ik snap het echt niet. En het is ook altijd een meisje. Altijd. Als ze tegen de love of her life staat te praten. Urgh.

De jongen die out of her league is en dan toch iets met de hoofdpersoon krijgt

Kom op, hij is OUT OF HER LEAGUE. Hoe komen ze dan toch samen? Magie. Maar serieus. Dit gebeurt hoogstens één op de honderd keer of zo.

LGBT in Contemporary-boeken

Kijk, ik ben voor diversiteit in boeken, maar dat die boeken altijd hedendaags zijn snap ik niet. Geef een lesbisch kick-ass personage bijvoorbeeld. Of een bisexuele halfgod. En let op: die persoon moet dan ook de hoofdpersoon zijn!

Instalove

In sommige boeken vind ik het niet erg, maar vaak (als ik mij bijvoorbeeld erger aan de schrijfstijl, omdat het te amateuristisch is) heb ik een ontzettende hekel aan instalove. Het is super onrealistisch (hoewel het soms in het echte leven voorkomt), en de hele opbouw van de relatie wordt in het niet gegooit. Karakteropbouw is ontzettend belangrijk, dus is instalove, in mijn ogen, iets wat niet gebruikt zou mogen worden.

Waar heb jij genoeg van in boeken?

Reacties

Populaire posts