Recensie: Het Geestige Leven van Lucy Shaw (Afterlife #1)

Het geestige leven van Lucy Shaw
Titel: Het Geestige Leven van Lucy Shaw
Auteur: Tamsyn Murray
Serie: Afterlife #1
Genre: Paranormal, Young Adult
Verschenen: 2011
Pagina's: 215
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: My So-Called Afterlife
Bindwijze: Paperback
Prijs: 12,50
Cijfer: 7,0 of 4/5 sterren

Wat als je houdt van jongens, fashion, gossip, muziek, tv-kijken en al het andere waar een normale vijftienjarige zich mee bezighoudt? Wat als je leven al een hele tijd stilstaat en je alles moet missen waar je zo van hield? Wat als je vastzit op een mannentoilet, niemand met je praat en er regelmatig over je spiksplinternieuwe Uggs heen wordt gepiest? Wat als je dagelijks tientallen mannen ziet komen en gaan, maar niemand ook maar enigszins interesse in je toont?

Het Geestige Leven van Lucy Shaw heb ik al vaker langs zien komen op het internet, dus toen ik dit boek voor vier euro zag liggen bij het Boekenfestijn, kon ik het niet laten liggen. Een ander reden waarom ik dit boek moest hebben was omdat het uitgegeven is door Blossom Books, een van mijn favoriete uitgevers.

Doordat dit boek maar tweehonderd bladzijdes en een makkelijke schrijfstijl heeft, vloog ik er doorheen. Daarnaast is het verhaal grappig, zit het vol geesten (waar ik fan van ben sinds ik Lockwood & Co heb gelezen) en is Lucy een schat om over te lezen.

Hoewel er wat meer diepgang in het verhaal had gemogen, is Het Geestige Leven van Lucy Shaw een geestig (haha, ja, dit is een pun) boek en prima om te lezen op een zonnige middag. Daarnaast speelt het ook nog eens af in Londen, mijn lievelingsstad, dus dat verklaart ook al een deel waarom ik dit boek leuk vond.

Sommige dingen gingen erg snel (er zat een soort van instalove in) en andere waren nogal snel opgelost (zoals de oorzaak van Lucy's dood). Toch is dit, zoals ik al zei, een leuk boek om te lezen, een opbeurer.

Ik ben erg benieuwd naar de andere twee boeken in deze serie (die niet meer over Lucy gaan, maar iemand anders), maar ik denk niet dat ik ze per se moet lezen. Misschien als ik ze ergens toevallig zie liggen.

Of ik Het Geestige Leven van Lucy Shaw aanraad? Een echte aanrader is het niet, maar als je toevallig dit boek tegenkomt en zin hebt in een leuk en grappig verhaal, dan raad ik je aan om dit boek op te pakken en het te gaan lezen.

Heb jij Het Geestige Leven van Lucy Shaw gelezen?

Reacties

Populaire posts