In de spotlights #10

Iedere maand zet ik een boek in de schijnwerpers. Zo hoop ik dat meer mensen het boek gaan lezen, omdat ze niet zo bekend zijn in de Nederlandse boekenwereld.

Lees hier:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6
Deel 7
Deel 8
Deel 9

Deze maand is het tijd voor Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten van Jasmine Warga

LET OP! Dit boek gaat over zelfmoord!
28238494

Titel: Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten
Auteur: Jasmine Warga
Genre: Contemporary, Romance, Young Adult
Verschenen: December 2015
Pagina's: 301
Uitgever: Karakter
Originele titel: My Heart and Other Black Holes
Bindwijze: Paperback
Prijs: 17,95
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

Waar gaat Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten over?

De zestienjarige nerd Aysel is geobsedeerd door het plannen van haar eigen dood. Met klasgenoten die continu over haar roddelen, een moeder die haar nauwelijks kan aankijken, en een vader die met een gewelddadig misdrijf hun dorp opschrikt, ziet Aysel redenen genoeg om haar leven te beƫindigen. Maar ze weet niet zeker of ze het alleen durft. Als ze op een website het forum Zelfmoordpartners ontdekt, denkt ze de oplossing te hebben gevonden. Ze vindt er Roman, een jongen die achtervolgd wordt door een familietragedie. Hoewel Aysel en Roman niets met elkaar gemeen hebben, beginnen ze deel uit te maken van elkaars leven. Naarmate hun plan voor zelfmoord vorm krijgt, begint Aysel zich af te vragen of ze er wel mee door wil gaan. Ze zal uiteindelijk moeten kiezen: een einde aan haar leven maken of Roman ervan proberen te overtuigen om samen door te leven.

Waarom je Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten moet lezen

Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten gaat over zelfmoord en of je het wel of niet moet doen. Steeds meer jongeren worden depressief (en krijgen zelfmoordneigingen) en wat is nou interessanter dan een boek dat gaat over iets waar je jezelf mee kunt vergelijken? Precies. Daarnaast is dit boek ook erg interessant als je wilt weten hoe zelfmoordneigingen nou zijn zonder dat je daarvoor een informatieboek moet lezen.

Wat vond ik het leukst aan dit boek?

Het onderwerp is niet echt een 'leuk' onderwerp, maar wel een interessante. Want waarom willen mensen zelfmoord plegen? Kunnen anderen (of zijzelf) hem of haar overhalen om het toch niet te doen? Ik raakte hier vorig jaar mee gefascineerd en wilde daarom heel erg graag All the Bright Places lezen, maar ik kreeg nooit de kans om dat boek te kopen, dus toen ik dit boek zag greep ik mijn kans.
Wat ik het leukst aan dit boek vond was hoe Aysel begon te realiseren dat ze niet per se zelfmoord hoefde de plegen, want dat is iets wat erg moeilijk is. Vaak heb je al een bepaald standpunt en is het erg moeilijk om jezelf te overtuigen dat die fout is. En dit doet Aysel allemaal? Ja, geniaal.

Wat vind ik van de cover?

Aangezien ik dit boek in het Engels heb gelezen (en die had de cover van de Amerikaanse versie), vind ik deze cover niet echt mooi. Dan komt er ook nog eens bij dat ik het niet zo heb met de kleur rood, dus tja, deze cover is op zich niet verkeerd, maar als ik het in de winkel zou zien liggen, zou ik het niet oppakken om het te lezen als ik er nog nooit van gehoord had. De Amerikaanse cover, integendeel, vind ik wel heel erg mooi, wat ook kan komen doordat het geborduurd is (de foto, niet in het echt) en dat niet vaak voorkomt bij boekcovers.

Hoe kwam ik aan dit boek?

Ik had My Heart and Other Black Holes langs zien komen op BookTube en voegde het toe aan mijn nog-te-lezen-lijst met het idee dat ik die ooit wilde lezen. Wat ik niet wist, was dat ik het boek zou zien staan in de boekenkast in Shakespeare and Company in Parijs en besloot het te kopen, omdat ik die editie (en het boek) op dat moment nog nooit in de boekhandel had zien liggen in Nederland. Mijn editie bevat dus de stempel van deze winkel! Is dat niet cool?

Heb jij Mijn Hart en Andere Zwarte Gaten gelezen?

Reacties

  1. Toevallig dat de tiende 'in de spotlights' in oktober, de tiende maand van het jaar is! :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het boek nog niet gelezen maar ik wil het wel supergraag. Het boek lijkt me leuk (nou ja, leuk... :))!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts