Recensie: Elise (Middernacht #3)


17415626
Titel: Elise
Auteur: Lara Adrian
Serie: Middernacht #3
Genre: Romance, Fantasy, Vampires
Verschenen: 13 februari 2013
Pagina's: 288
Uitgever: Luithing-Sijthoff
Originele titel: Midnight Awakening
Bindwijze: Paperback
Prijs: 18,99
Cijfer: 7,0 of 4/5 sterren

Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze 's nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot één man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort...

Na het lezen van Tess was ik erg benieuwd wat er nou zou gaan gebeuren met Elise, dus toen ik zag dat dit boek verkrijgbaar was in de digitale bibliotheek, leende ik het onmiddellijk.

Gabrielle, het eerste boek van de Middernacht-serie was nog spannend, maar hoe meer boeken ik van deze serie lees, hoe stommer ik het vind. Elise is nog oké, maar om heel eerlijk te zijn is het verhaal te veel van hetzelfde als de eerste twee boeken.

De opbouw van het verhaal is weliswaar telkens anders, maar verder maakt het niet uit wat de namen zijn van de personages. Iedereen ziet er hetzelfde uit en doen dezelfde dingen. Ik snap niet hoe het kan dat er iets van veertien boeken zijn in deze serie, want na drie en een halve boeken ben ik het al zat.

De schrijfstijl is erg fijn, maar naar mijn smaak zat er te weinig actie in het verhaal. En tja, de romantiek is zoals ik zei hetzelfde als de eerdere boeken, dus er is helemaal niets nieuws op dat vlak. Als ik mocht kiezen had ik het 'avontuur'-gedeelte veel groter gemaakt en de romantiek minder, maar ja, dan zou deze serie ook niet meer aantrekkelijk zijn voor vrouwen, aangezien dit gewoon een Romantisch boek is met vampiers. In het begin kon ik het nog wel aan, maar nu... Nee, dankje. Ik stop maar even met deze serie, want verder lezen gaat mij toch alleen maar verder irriteren.

De Middernacht-serie is een aanrader voor liefhebbers van vampiers en romantiek. Zoek je een spannend verhaal met weinig romantiek, dan is deze serie helaas niet voor je weggelegd. Zoek je zo'n boek, dan raad ik Rode Letters aan. Daar zitten ook vampiers in.

Heb jij Elise gelezen?

Reacties

Populaire posts