Recensie: The Amazing Tour is Not On Fire

Afbeeldingsresultaat voor the amazing tour is not on fire poster
Titel: The Amazing Tour is Not On Fire
Regisseur: Edward Stambollouian, Sam Campbell
Bevat: Dan Howell, Phil Lester
Genre: Comedy
Verschenen: 5 oktober 2016
Duur: 96 minuten
Prijs: 9,99
Cijfer: 7,0 of 4/5 sterren


Dan and Phil present their hit international stage show "The Amazing Tour Is Not On Fire"! A performance inspired by the best of their videos, live and interactive with a real audience—along with some surprises you’ll never see coming.

When Phil microwaves his laptop, he and Dan are warped into a universe where the internet is destroyed and everything from their online world has become real! As they work out how to entertain the real-life audience, a mysterious figure decides to teach them an important lesson.


Toen Dan en Phil bekendmaakten dat ze op tournee gingen in Australië, was ik blij. Wie weet dat ze over een tijdje naar Europa zouden gaan! Maar nee. Een paar weken na hun terugkomst (of was het maanden? De tijd vliegt ook zo snel voorbij) maakten ze bekend dat de tour op YouTube zou komen. En niet de normale YouTube, maar de betaalde versie, YouTubeRed. Het heeft wat moeite gekost, maar na een tijdje had ik de films in bezit en keek ik ze (er is nog een film die achter de schermen gaat).

Ik moet zeggen dat ik werd teleurgesteld.

In hun filmpjes zijn Dan en Phil wel leuk om te kijken, maar de tour is te veel... gescript? Alles komt heel geforceerd over en dat maakt het zo nep. Ik heb de documentaire gezien van Tyler Oakley, waarbij er een stukje over zijn tour ging, en die kwam veel minder geforceerd over dan hier.

De rest was erg leuk. De grappen waren grappig, al moest je Dan en Phil wel wat langer kennen om ze te begrijpen (iemand die geen phan is begrijpt er niets van), en het was ook erg leuk dat er een verhaal was, alsof The Amazing Tour is Not On Fire een toneelstuk was (wat het misschien ook is).

Alles is goed afgewerkt en het enige wat dus echt tegen zat was die geforceerdheid. Daarom raad ik TATINOF aan als je echt een phan bent, en ook omdat de films nogal prijzig zijn (9,99 per stuk!). Een tip is om de films met meerdere mensen te kopen, dus dat iedereen een deel betaald. Veel plezier met kijken (als je dat nog niet hebt gedaan).

Heb jij The Amazing Tour is Not On Fire gezien?

Reacties

Populaire posts