Recensie: Crooked Kingdom (Six of Crows #2)


22299763
Titel: Crooked Kingdom
Auteur: Leigh Bardugo
Serie: Six of Crows #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Verschenen: 27 september 2016
Pagina's: 536
Uitgever: Henry Holt and Co.
Nederlandse titel: Kraai en Koninkrijk
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 20,99
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

Kaz Brekker and his crew have just pulled off a heist so daring even they didn't think they'd survive. But instead of divvying up a fat reward, they're right back to fighting for their lives. Double-crossed and left crippled by the kidnapping of a valuable team member, the crew is low on resources, allies, and hope. As powerful forces from around the world descend on Ketterdam to root out the secrets of the dangerous drug known as jurda parem, old rivals and new enemies emerge to challenge Kaz's cunning and test the team's fragile loyalties. A war will be waged on the city's dark and twisting
streets―a battle for revenge and redemption that will decide the fate of magic in the Grisha world.

Vorig jaar las ik Six of Crows en het beviel me zoveel dat ik het verkoos tot een van mijn favoriete boeken - en één van de vijftien favorieten van 2015. Na een jaar wachten kwam eindelijk het vervolg en slotdeel uit: Crooked Kingdom. Niet lang na het verschijnen van dit boek bestelde ik het op Bookdepository.com, aangezien de Amerikaanse hardcover niet te verkrijgen is in de boekhandel. Na een week wachten kwam het boek aan en kon het lezen beginnen!

De Six of Crows-tweeluik speelt zich af in Ketterdam, een stad die gebaseerd is op Nederland. Zelf noem ik het Londen met Nederlandse namen, maar echt, ik heb het niet zo met Nederland (dat accent, bah), maar Ketterdam is kan niets anders dan cool zijn. Vooral de Nederlandse namen, al twijfelde ik af en toe of de uitspraak nou Nederlands was of Engels.

Net zoals het eerste boek heeft Crooked Kingdom een uitstekend verhaal. Naar mijn mening is deze serie zelfs beter dan de Grisha-trilogie. Het klinkt er saai, dat er de hele tijd overvallen na overvallen zijn, maar ik zweer je, het verveeld totaal niet. En die plottwists! Dan gebeurde er iets en dacht ik: O nee! En dan kwam Kaz met dat dat allemaal gepland was. Mind = Blown. Letterlijk.

Er zijn zes hoofdpersonen (Kaz, Inej, Matthias, Nina, Wylan en Jesper) en stuk voor stuk zijn ze interessant, hebben ze diepgang, en kun je niets anders doen dan zorgen over hen maken. Mijn favorieten zijn Kaz en Inej, maar eigenlijk zijn ze allemaal geweldig. Nou ja, geweldig, het zijn en blijven wel criminelen. Hele geweldige criminelen dan. Al geldt dat vooral voor Kaz...

Leigh heeft een erg bijzondere schrijfstijl. Op het eerste gezicht lijkt het heel normaal, maar tjonge, wat kan zij mooi schrijven. De lettertype is ook niet verkeerd, maar die schrijfstijl maakt het helemaal af. De cover ook. Al lijkt het sinds een opmerking van Myrthe van Blossom Books heel erg op een vogel die tegen een raam is gevlogen. Sorry. Het is iets wat je niet kunt ontzien, dus nu zul je er ook last van hebben.

Crooked Kingdom is een boek dat ik met heel mijn hart aanraad. Ben je gek op High Fantasy? Dan zit je hier aan het goede adres. De wereld van de Grisha is origineel en ontzettend spannend. Want het gevaar ligt overal op de loer. Ben je fan van mensen met superkrachten? Dan raad ik je dit boek ook aan. En heb je gewoon zin in een spannend boek? Dan geef ik je ook Six of Crows om te lezen (en daarna Crooked Kingdom). Wel raad ik aan om eerst de Grisha-trilogie te lezen, want daarin wordt de 'wereld' van de Grisha (en hun krachten) helemaal uitgelegd, wat in deze serie niet het geval is (hier wordt de wereld meer ontdekt).

Zelf heb ik zin gekregen om de Grisha-trilogie te herlezen, aangezien er zo veel personages in dit boek voorkwamen die uit die serie komen... Geen spoilers natuurlijk, maar ik kijk vooral uit naar Siege and Storm. Ja, om die ene personage. En de Duisterling, niet te vergeten.

Heb jij Crooked Kingdom gelezen?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts