Recensie: Eenzaam en Extreem Ver Weg (Ventura-saga #1)

30422576
Titel: Eenzaam en Extreem Ver Weg
Auteur: Kate Ling
Serie: Ventura-saga #1
Genre: Romance, Science Fiction, Young Adult
Verschenen: 1 juli 2016
Pagina's: 269
Uitgever: Moon
Originele titel: The Loneliness of Distant Beings
Bindwijze: Paperback
Prijs: 19,99
Cijfer: 6,0 of 3/5 sterren

'Wij zijn een interstellaire generatie. Wij hebben de aarde nooit gezien en wij zullen onze bestemming ook nooit bereiken.'

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtsbijzijnde woonbare planet. Haar generatie werd aan boord geboren, heft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven spelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nooit eerder heft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan het enige thuis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?

Dit boek zat in de tweede box van Celebrate Books. Omdat verschillende bloggers dit boek al gelezen hadden (door een lees-exemplaar), wist ik dat er nogal gemixte gevoelens waren. Ikzelf had al aardig een idee wat ik van het boek zou vinden, aangezien, één, romantiek niet echt mijn ding is (als hoofdfocus in een boek, behalve als het Stephanie Perkins is) en twéé, uitgeverij Moon óf hele goede boeken uitgeeft, óf niet echt goede. Bij Eenzaam en Extreem Ver Weg had ik heel erg het tweede 'óf' gevoel.

Het verhaal is opzich niet zo slecht. Het idee van de Ventura is erg origineel bijvoorbeeld, al moest ik wel de hele tijd aan Star Wars denken. Maar daar blijft het ook wel bij. De rest vond ik niet zo leuk.

Als eerste deed de Verbintenis mij ontzettend denken aan Matched, die ik niet zo lang geleden gelezen had en boeken die heel erg op andere boeken lijken vind ik niet zo leuk. Sorry, dat is echt waar.

Als tweede: Seren. Zij was ontzettend irritant. Ik had zin om tegen haar te zeggen dat ze gewoon op moest houden met dat gezeur en te luisteren naar de maatschappij, niet uit makend of het ze het nou wel of niet leuk vond.

En als derde: Dom. Ik snap niet wat Seren in hem ziet, dus vond ik hun relatie ook stom. (Het verhaal heeft 100% instalove.) Verder hield hij Seren tegen om te doen wat ze moest doen, dus nope, geen Dom voor mij.

Ook al waren er maar drie dingen die ik niet leuk vond, draaide het hele verhaal juist precies om díé dingen. Voornamelijk punt twee en drie.

Aangezien ik Dom niet uit kon staan, kon ik dat hele romantische gebeuren ook niet uit staan. Als het geen Dom was geweest, zou ik het boek wel leuk hebben gevonden. Dat weet ik zeker.

Het laatste waar ik het over wil hebben is het genre. Eenzaam en Extreem Ver Weg wordt tot Science-Fiction berekend, wat ik wel snap. Alleen is dat Science-Fictiongedoe een beetje misleidend. Oké, dit boek mag zich dan afspelen op een ruimteschip, maar het betekent niet dat het verhaal ook over het ruimteschip gaat. Ik zou dit boek een 'romantisch verhaal dat toevallig afspeelt op een ruimteschip' noemen.

Of ik het tweede boek wil lezen? Ja. Ik denk niet dat ik die dan, als het is verschenen, ga kopen, omdat ik liever mijn geld besteed aan een boek waarvan ik zeker weet dat ik het leuk ga vinden, maar een bezoekje aan de bieb om deel twee te lenen zie ik wel zitten.

En of ik dit boek aanraad? Eenzaam en Extreem Ver Weg viel bij mij niet in de smaak, omdat ik geen band kon leggen met de personages. Toch denk ik dat anderen dit boek wel leuk zullen vinden, voornamelijk degenen die dol zijn op boeken over verboden liefdes. Ben je op zoek naar een cool sci-fi boek (waar liefde een kleine rol speelt)? Dan is dit boek helaas niets voor jou.

Heb jij Eenzaam en Extreem Ver Weg gelezen?

Reacties

 1. Ik vond Seren juist wel een tof hoofdpersonage, juist omdat ze zich tegen de maatschappij durft te verzetten. Over de relatie met Dom ben ik het helemaal met je eens - deze ontwikkelt zich veel te snel en na afloop van het boek begrijp ik nog altijd niet wat ze in elkaar zien.. Toch zal ik het vervolg zeker lezen vanwege het spannende einde!
  Bovendien vind ik dit een goed science fiction boek om mensen eens kennis te laten maken met dit genre :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het einde! Geweldig.
   Dat het een goede 'inloper' is ben ik mee eens. Behalve als diegene niet van romantiek houdt... En insta love...

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts