Augustus Wrap-Up

De laatste weken van de zomervakantie waren in augustus, dus geen wonder dat er veel leestijd was. Normaal zou ik heel veel hebben gelezen, maar omdat ik sinds kort Netflix heb, is er niet zo veel van dat lezen gekomen. Daarnaast begon ik steeds aan oersaaie boeken, dus tja, van lezen kwam niet zo veel. Nou ja, twaalf boeken is nog steeds een heel aantal, maar vergeleken met vorige maand...
Dit zijn de boeken die ik deze maand heb gelezen.

91. Auggie & Me van R.J. Palacio
5/5 Wonder viel heel erg in de smaak toen ik het vorig jaar las. Dit jaar was het tijd voor Auggie & Me, een verhalenbundel met drie novelle's over drie personages uit het boek Wonder, maar die daarin geen stem hadden gekregen. Dit is mijn recensie.

92. Harry Potter en het Vervloekte Kind (Harry Potter and the Cursed Child) van J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne
5/5 Als een grote Potterhead moest ik natuurlijk dit boek zo snel mogelijk in handen zien te krijgen. Dat heb ik gedaan. De eerste dag nadat het te koop was ben ik de eerste boekhandel binnengegaan waar ik het zag liggen en boem! De volgende dag had ik het uit. Mijn recensie (zonder spoilers) kun je hier lezen. Er is ook nog een recensie MET spoilers, die is hier te lezen.

93. Sherlock Chronicles van Steve Tribe
5/5 Naast een Potterhead, ben ik ook een grote fan van de tv-serie Sherlock. Toen ik dit boek zag liggen voor maar vier pond, moest ik het dus wel meenemen. Benieuwd wat ik er van vond? Dat lees je hier.

94. Vampier Dagboek (The Original Vampire Diaries) van Graaf Dracula en Viv Croot
3/5 Dit boek kocht ik vorig jaar (of dat jaar daarvoor) voor vijftig cent. Het zag er super cool uit, maar het lezen had ik nog niet gedaan, dus besloot ik het nu te doen. En toen had ik het uit en stond mijn recensie op mijn blog, die trouwens hier te lezen is.

95. BZRK Apocalypse van Michael Grant
5/5 Michael Grant is een van mijn favoriete schrijvers, dus toen ik dit boek voor een laag prijsje in een winkel zag liggen, moest ik het natuurlijk meenemen. Daarnaast is dit het slotdeel van een trilogie waarvan dit het enige deel is dat niet vertaald is. Meer redenen om het te kopen, dus. Dit is mijn recensie.

96. Dumplin' (Dumplin') van Julie Murphy
5/5 Ik won een recensie-exemplaar van Dumplin' van Moon, en daar was ik super blij mee, want ik weet niet hoe lang dit boek al op mijn nog-te-lezen-lijst stond, maar wel lang, in ieder geval. Daarom begon ik onmiddellijk aan dit boek toen het aankwam en niet veel later had ik het uit. Mijn recensie is hier te lezen.

97. Januari (January) van Gabrielle Lord
3/5 Toen ik vorig jaar February kocht met de veronderstelling dat de bibliotheek het eerste deel wel zou hebben, was ik ontzettend teleurgesteld dat dat niet zo bleek te zijn. Maar toen ik dit boek voor één pond in een Waterstones zag liggen, was ik helemaal blij. Want eindelijk, EINDELIJK, kon ik het tweede boek lezen. Wel nadat ik eerst het eerste boek had gelezen, natuurlijk. Mijn recensie kun je hier lezen.

98. Hof van Mist en Woede (A Court of Mist and Fury) van Sarah J. Maas
5/5 AAARGH dit boek was GEWELDIG!!!!!!!! Sorry, ik liet mijzelf even gaan. Maar serieus. DIT BOEK IS GEWELDIG!!!!!! Ik won dit boek via de uitgever, Best of YA, Unieboek Spectrum, Van Goor, hoe je het ook wilt noemen, en toen de postbode kwam was ik dolgelukkig. Wat grappig was, was dat mijn naam verkeerd was uitgeprint door PostNL, want in plaats van Kiki heette ik opeens Kiwi. Jep. Dit is in ieder geval mijn recensie.

99. Fabeldieren en Waar Ze te Vinden (Fantastic Beasts and Where to Find Them) van Newt Scamander en J.K. Rowling
5/5 Om mij alvast voor te bereiden om de film, moest ik natuurlijk dit boek lezen. Ook al heeft de film weinig iets te maken met het boek, het is wel leuk om te zien waar het verhaal van de film vandaan is gekomen.
Ik noem mijzelf een Potterhead, en dat ben ik ook, maar voordat ik dit boek las, moest ik altijd toegeven dat ik twee van de korte verhalen nooit had gelezen. Dit is mijn recensie.

100. Het Verhaal van Phoenix (Stealing Phoenix) van Joss Stirling
3,5/5 De boeken van Blossom Books zijn altijd mijn favoriet geweest, dus toen ik dit boek in de bibliotheek zag liggen, moest ik het lenen, ook al was het het tweede deel. Maakt niet uit, zei ik tegen mijzelf en echt, het maakt ook niet uit in welke volgorde je deze serie leest. Wat ik wel stom vond, was dat ik het boek niet echt denderend goed vond. Maar ja, volgende keer beter. Mijn recensie kun je hier lezen.

101. Gefeliciteerd, Leonard Peacock (Forgive Me, Leonard Peacock) van Matthew Quick
5/5 Boeken over zelfmoord hebben mij altijd al geïnteresseerd. Niet dat ik zelfmoord wil plegen, maar om te zien hoe andere mensen (of personages) met hun demonen omgaan (sorry, ik ben een Imagine Dragons en Twenty Øne Piløts-fan). En daarom leende ik dit boek bij de bieb. Dit is mijn recensie.

102. Attack on Titan Volume 5 (Shingeki no Kyojin) van Hajime Isayama
5/5 Omdat ik bezig was in vijf boeken (of zoiets) besloot ik om er weer een te beginnen, want tja, zo werkt logica. En zo las ik deel vijf van de Attack on Titan-serie. Helaas kan ik niet verder lezen, want ik heb maar vijf delen, dus de volgende keer dat ik naar Taiwan ga heb ik besloten om de rest in te kopen.

103. Vlinder uit Cocon van Sara K.
1/5 Dit was de eerste keer dat ik door een schrijver was benaderd om haar boek te promoten. Dat heb ik ook gedaan, al denk ik niet op een heel positieve manier... Oeps. In ieder geval is dit mijn recensie.

Deze maand heb ik ook een heleboel films gekeken, plus een tv-serie.

Harry Potter and the Philosopher's Stone kun je hier lezen.

Harry Potter and the Chamber of Secrets kun je hier lezen.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban kun je hier lezen.

Harry Potter and the Goblet of Fire kun je hier lezen.

Harry Potter and the Order of the Phoenix kun je hier lezen.

Harry Potter and the Half-Blood Prince kun je hier lezen.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 kun je hier lezen.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 kun je hier lezen.

Star Wars Episode IV: A New Hope kun je hier lezen.

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back kun je hier lezen.

Flipped kun je hier lezen.

Big Hero 6 kun je hier lezen.

Inside Out kun je hier lezen.

Outlander Seizoen 1 kun je hier lezen.

Snervous Tyler Oakley kun je hier lezen.

Nanny McPhee and the Big Bang kun je hier lezen.

Welke boeken heb jij in augustus gelezen?

Reacties

  1. Wat veel boeken heb je gelezen en films gekeken in deze maand zeg! Wow!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts