Recensie: The Creeping Shadow (Lockwood & Co. #4)

28501512
Titel: The Creeping Shadow
Auteur: Jonathan Stroud
Serie: Lockwood & Co. #4
Genre: Fantasy, Horror, Young Adult
Verschenen: 15 september 2016
Pagina's: 560
Uitgever: Corgi
Bindwijze: Paperback
Prijs: 11,49
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

A city besieged by spirits? A cannibal risen from the dead? There's only one ghost-hunting team you need...

But Lockwood & Co. is an agent down - Lucy Carlyle is now a freelance operative.

And they have a lot on their plate: monstrous handprints on a window, sinister chopping sounds from a haunted kitchen... Not to mention the Creeping Shadow - a hulking menace that stalks a village churchyard, raising spectres from their graves.

The team desperately need Lucy's help. If she can be persuaded to return...

Sinds ik De Schreeuwende Wenteltrap heb gelezen noem ik mijzelf een Lockwood & Co.-fan. Het is dan ook niet zo raar dat ik na het einde van De Jongen met Lege Ogen onmiddellijk verder wilde gaan met het verhaal, alleen was The Creeping Shadow nog niet verschenen, dus moest ik een paar maanden wachten. En toen, vorige week, besloot ik het te pre-orderen. Ik werd beloond, want het boek kwam twee dagen voor verschijning bij mij thuis aan! Neem maar aan dat ik meteen begon te lezen, wel mijn tijd nemend, hoor, aangezien ik mijn tijd neem bij mijn favoriete boeken (al lukt dat soms niet).

Het eerste goede nieuws is dat er een vijfde deel komt in de Lockwood & Co.-serie! Het was een tijdje onduidelijk of er nou vier of vijf boeken zouden zijn, maar aangezien dit verhaal nog niet is afgelopen en achterin het boek staat dat deel vijf volgend jaar in de herfst verschijnt... Ik kan niet gelukkiger zijn, want ik dacht serieus dat dit het laatste deel zou zijn.

Het tweede goede nieuws is dat dit verhaal even geweldig is als de vorige drie boeken. Het is origineel en de personages zijn weer even leuk! Verder kan ik natuurlijk niet zo veel zeggen, omdat de spoilers overal op de loer liggen. Wat ik wel kan delen, is dat deze serie steeds beter en beter wordt.

Heb je nog geen één boek gelezen van Lockwood & Co. gelezen, dan raad ik je aan om dat wel te doen. Ik wil er wel bij zeggen dat je niet al te veel moet verwachten van het eerste boek, want ik had al snel na het eerste 'bewijs' al geraden wie de dader was. En dat was volgens mij niet de bedoeling.

Ben je wel al begonnen in deze serie? Dan raad ik je aan om verder te lezen. Toen ik boek drie uit had zei ik tegen mijzelf dat dat mijn favoriet was, maar nu ik boek vier heb gelezen, zeg ik weer dat dit deel mijn favoriet is. Urgh. Ik kan niet kiezen. Waarschijnlijk wordt het gewoon boek vijf, wanneer die is verschenen in deze wereld. Ik kan niet meer wachten! Helaas, nog een jaar te gaan.

Heb jij The Creeping Shadow gelezen?

Reacties

 1. Hallo ik ben zelf ook een fan,
  'mijn vraag is wanneer deel 4 uitkomt in het nederlands

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry voor het late antwoord, maar misschien helpt het als je het aan Luitingh-Sijthoff vraagt, aangezien zij degenen zijn die de boeken aankopen en laten vertalen.

   Verwijderen
 2. Zelf ook een fan ;)Alleen heb ik mijn boeken liever in het Nederlands, weet jij misschien wanneer deel 4 in het Nederlands uitkomt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, sorry, dat weet ik niet. Misschien helpt het als je het vraagt aan de uitgever? Die kan je hopelijk verder helpen, aangezien zij de boeken aankopen en laten vertalen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts