Recensie: The Amazing Book is Not On Fire


25224799
Titel: The Amazing Book is Not on Fire
Auteur: Dan Howell & Phil Lester
Genre: Nonfiction, Humor, Biography
Verschenen: 8 oktober 2015
Pagina's: 224
Uitgever: Ebury Press
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 18,99
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

Hello reader,

In this book is a world. A world created by two awkward guys who share their lives on the internet!

We are Dan and Phil and we invite you on a journey inside our minds! From the stories of our actual births, to exploring Phil's teenage diary and all the reasons why Dan's a fail.

Learn how to draw the perfect cat whiskers, get advice on what to do in an awkward situation and discover which of our dining chairs represents you emotionally. With everything from what we text each other, to the time we met One Direction and what really happened in Vegas...
 

Als een grote YouTube-fan en een grote lezer plus boekenverzamelaar klinkt het waarschijnlijk heel raar dat dit het eerste boek is dat ik ooit heb gelezen geschreven door YouTubers (naast John Green, maar hij is schrijver én YouTuber en geen YouTuber met een boek). Nee, echt, ik heb nog nooit eerder een boek gelezen van een YouTuber. Tot nu dan. Maar ik ken er wel heel veel. Aangezien iederéén met meer dan één miljoen volgers een boek heeft.

The Amazing Book is Not On Fire is erg interessant als je een fan bent van Danisnotonfire en AmazingPhil. Of één van de twee, kan ook. Het staat vol met informatie, achtergrondverhalen, weetjes, en kleurrijke tekeningen en foto's. Al staan er af en toe nogal nutteloze pagina's in, zoals foto's van hun sokkenla en klerenkast (zwart van Dan, gekleurd van Phil) en een aantal pagina's staan vol met uitspraken of wat dan ook, die raar zijn, maar ook nergens op slaan.

Vóór je dit boek in duikt, raad ik je aan om alle filmpjes van Dan en Phil te kijken. Er zit zoveel informatie in dit boek dat heel veel niet te begrijpen is als je bepaalde filmpjes niet hebt gezien. Zo begreep ik de stukjes met Becky (was dat de naam?) niet, aangezien ik dat filmpje (of filmpjes) nooit heb gezien.

En verder... is The Amazing Book is Not on Fire gewoon een aanrader voor phans. Het boek is niet bepaald geweldig (ik had het eerst maar vier sterren gegeven), maar ook niet slecht. Je moet er gewoon van houden. O, één ding waar ik mij aan stoorde, was Dans handschrift. Ik kon die níét lezen. Hoe veel ik mijn best ook deed, ik kon het niet lezen. Uiteindelijk kreeg ik er hoofdpijn van en ben ik gestopt, dus in principe heb ik dit boek niet uitgelezen (er zijn volgens mij drie pagina's met tekst geschreven door Dan). Ach.

Ik kan in ieder geval niet wachten op Dan and Phil Go Outside. De stukjes in The Amazing Book is Not on Fire die over hun reizen gingen waren mijn favorieten (voornamelijk die van Japan, die van Las Vegas was nogal raar en niet echt de waarheid), dus ik ben benieuwd hoe hun tweede boek gaat zijn.

Heb jij The Amazing Book is Not on Fire gelezen?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts