Recensie: Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter #5)

Titel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Regisseur: David Yates
Serie: Harry Potter #5
Gebaseerd op: Harry Potter en de Orde van de Feniks van J.K. Rowling
Acteurs: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Genre: Adventure, Family, Fantasy
Verschenen: 11 juli 2007
Duur: 138 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

After a lonely summer on Privet Drive, Harry returns to a Hogwarts full of ill-fortune. Few of students and parents believe him or Dumbledore that Voldemort is really back. The ministry had decided to step in by appointing a new Defence Against the Dark Arts teacher that proves to be the nastiest person Harry has ever encountered. Harry also can't help stealing glances with the beautiful Cho Chang. To top it off are dreams that Harry can't explain, and a mystery behind something Voldemort is searching for. With these many things Harry begins one of his toughest years at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. (IMDb.com)

In de zomervakantie besloten mijn zusje en ik, nadat we naar de Harry Potter Studios in Engeland waren gegaan, om alle acht Harry Potter-films te marathonen. We zijn beiden namelijk een grote fan van de boeken en films, dus er waren geen redenen om dat niet te doen.

En zo kwamen we, na vier films, aan bij de vijfde, Harry Potter and the Order of the Phoenix. Als boek is dit een van de zeven die ik het vaakst heb gelezen, maar als film is dat niet het geval. Voordat ik het herkeek had ik het hoogstens drie keer gezien. Daarom was ik ontzettend enthousiast om deze film te herkijken. En daar heb ik geen spijt van. Uiteraard.

Net zoals de andere films is deze een uitstekende boekverfilming. Aangezien Harry Potter and the Order of the Phoenix het dikste boek is, is heel veel van het verhaal niet in de film te zien. Hier zie je namelijk veel minder van Harry's schoolleven dan in de eerdere films, want waar zijn de Quidditch-wedstrijden? Nergens. Er zit geen één wedstrijd in deze film, wat erg jammer is. Maar naast dit heeft David Yates een geweldige film neergezet, waarbij ik nergens het gevoel heb gehad dat ik iets miste.

Wat ook net als de andere films is, en waar ik het nog nergens over heb gehad, is de soundtrack. John Williams is mijn favoriete componist en ik denk dat ik niet hoef uit te leggen waarom. Vooruit dan maar, voor degenen die het niet weten. John heeft de beroemdste films ge-soundtrackt (bestaat dat woord wel?). Jaws, Jurassic Park, Star Wars, Superman, E.T.... Noem maar op. Ze zijn allemaal beroemd en de soundtracks zijn allemaal geweldig. Mijn favoriet is natuurlijk Harry Potter. En waarom ik bij deze film pas op de soundtrack ben gekomen? Omdat dit mijn favoriet is (qua soundtrack). Serieus, als je nog nooit naar de soundtracks heb geluisterd, dan raad ik je aan om dat zo snel mogelijk te doen, want ze zijn echt goed. En je herkent ze snel.

Harry Potter and the Order of the Phoenix is een film die je ooit gezien moet hebben (als je dat nog niet hebt gedaan). Wel raad ik aan om eerst de eerdere vier films te kijken, want anders heb je echt geen idee waar deze film over gaat. En heb je deze film al lang gezien? Dan raad ik je aan om ze nogmaals te kijken, want nog meer Harry Potter kan toch geen kwaad?

Heb jij Harry Potter and the Order of the Phoenix gezien?

Reacties

Populaire posts