Recensie: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (Harry Potter #7)

Titel: Harry Potter and the Deathly Hallows
Regisseur: David Yates
Serie: Harry Potter #7
Gebaseerd op: Harry Potter en de Relieken van de Dood van J.K. Rowling
Acteurs: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Genre: Adventure, Family, Fantasy
Verschenen: 17 november 2010
Duur: 146 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

Voldemort's power is growing stronger. He now has control over the Ministry of Magic and Hogwarts. Harry, Ron, and Hermione decide to finish Dumbledore's work and find the rest of the Horcruxes to defeat the Dark Lord. But little hope remains for the Trio, and the rest of the Wizarding World, so everything they do must go as planned. (IMDb.com)

Nadat ik bij de Harry Potter Studio's in Engeland ben geweest heb ik een ontzettende zin gekregen om weer in de wereld van Harry Potter te duiken. Dit was niet alleen ik: ook mijn zusje had zin gekregen om alles weer te zien. En zo bevonden wij op de bank voor de tv, ondertussen al bij de zevende film van onze marathon van één film per dag.

En ik had het verkeerd. Waar ik in mijn recensie van Harry Potter and the Half-Blood Prince vertel dat het de verdrietigste film is van de hele serie, heb ik nu mijn twijfels over. O, nee, geen twijfels - ik weet het zeker. Deze film is verdrietiger. Het is alleen maar begonnen in de zesde film, en hier is het verder gegaan - zelfs toegenomen.

Aangezien de makers hadden besloten om het zevende boek in tweeën te splitsen, is heel erg te merken dat het verhaal opgebouwd wordt. Er komt geen grote gevecht op het einde voor, wat wel het geval was in de eerdere zes films. Dat maakt deze film anders dan de andere.

Ik weet dat veel mensen háten dat het laatste boek in twee delen wordt verfilmd, maar bij dit boek vind ik het niet erg. Eén, natuurlijk omdat er zo nóg meer Harry Potter is, en twee, omdat The Deathly Hallows echt over twee delen gaat. Niet zichtbaar, maar het is in feite wel aanwezig. Het eerste deel: het vinden van de Horcruxes, en het tweede deel: Voldemort verslaan. The Battle of Hogwarts.

Hoewel het zevende boek mijn favoriet is, is deze film helaas niet tot mijn favoriet. Is mis gewoon dat eindgevecht. Verder is Part 1 wel heel gedetailleerd, en zorgt het ervoor dat je het verhaal beter begrijpt.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 is een film die je echt gezien moet hebben (uiteraard wel nadat de eerste zes zijn gezien), en zelfs al heb je deze film gezien, dan raad ik je aan om het nog een keer te kijken. Want Harry Potter is nooit te veel, toch?

Heb jij Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 gezien?

Reacties

Populaire posts