Recensie: Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter #6)

Titel: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Regisseur: David Yates
Serie: Harry Potter #6
Gebaseerd op: Harry Potter en de Halfbloed Prins van J.K. Rowling
Acteurs: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Genre: Adventure, Family, Fantasy
Verschenen: 15 juli 2009
Duur: 153 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

In the sixth year at Hogwarts School of Witchcraft, and in both wizard and muggle worlds Lord Voldemort and his henchmen are increasingly active. With vacancies to fill at Hogwarts, Professor Dumbledore persuades Horace Slughorn, back from retirement to become the potions teacher, while Professor Snape receives long awaited news. Harry Potter, together with Dumbledore, must face treacherous tasks to defeat his evil nemesis. (IMDb.com)

Harry Potter and the Half-Blood Prince is waarschijnlijk dé Harry Potter-film die ik het minst vaak gezien heb. Ik gok hoogstens twee keer? Dat kwam door de scène met de Inferi, die mijn zusje en ik toendertijd nogal eng vonden. Daarom was ik het meest enthousiast om deze film te kijken tijdens de Harry Potter-marathon die wij hielden.

Van wat ik tot nu toe heb gezien is deze film waarschijnlijk mijn favoriet. Het is de grappigste film tot nu toe (wat ook kon komen door Ron), maar ook de meest verdrietigste, de meest vreselijke. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 is ook erg, maar daar verwacht je het, want het is oorlog. Hier nog niet.

Het is moeilijk te zeggen of deze film nou de beste is in deze serie, aangezien het óf evenveel óf minder punten heeft dan de andere zeven films op IMDb.com (naast Chamber of Secrets, want die heeft nul komma één minder). Wel zie je meteen dat de personages allemaal zijn opgegroeid, want er zit veel meer romantiek in het verhaal. En de actie is serieuzer, want Dumbledore blijkt niet zo sterk als hij lijkt...

Al met al is Harry Potter and the Half-Blood Prince een aanrader, en een leuke film in de Harry Potter-serie. Heb je geen van de Harry Potter-films gezien? Dan raad ik je aan om ze zo snel mogelijk te kijken, want hoe kun je leven zonder Harry Potter?!

Heb jij Harry Potter and the Half-Blood Prince gezien?

Reacties

Populaire posts