Recensie: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (Harry Potter #8)

Titel: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
Regisseur: David Yates
Serie: Harry Potter #8
Gebaseerd op: Harry Potter en de Relieken van de Dood van J.K. Rowling
Acteurs: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Genre: Adventure, Drama, Fantasy
Verschenen: 13 juli 2011
Duur: 130 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

Harry, Ron, and Hermione continue their quest of finding and destroying the Dark Lord's three remaining Horcruxes, the magical items responsible for his immortality. But as the mystical Deathly Hallows are uncovered, and Voldemort finds out about their mission, the biggest battle begins and life as they know it will never be the same again. (IMDb.com)

En weer had ik het verkeerd. Nee, niet Harry Potter and the Half-Blood Prince is de verdrietigste, en dat geldt ook niet voor Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1. Het is Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 die mijn hart het meest heeft gebroken.

Nadat mijn zusje en ik hebben besloten om alle acht Harry Potter-films opnieuw te kijken met de regel om elke dag eentje gezien te hebben, hebben wij acht dagen lang (niet de hele dag, hoor) achter de tv gekluisterd om iedere dag terug te keren naar Hogwarts. En toen, op de achtste dag, was het tijd voor de laatste film.

The Deathly Hallows Part 2 is niet alleen een verdrietige film door alle doden die er vallen, het is ook de laatste, en de film waarin we Harry het meest gebroken zien. Kijk maar naar die poster. Heeft hij bij de andere zeven ooit zo gekeken? Ik dacht het niet.

Alles is goed gefilmd. Alleen had het einde (niet het einde einde, maar het einde) wat beter gekunt. Want hoe hij stierf zag er ongelooflijk vreemd uit. Zo gaan mensen niet dood. Al denk ik dat dit misschien een uitzondering was, aangezien niemand anders die zeven dingen heeft. (Vaag, maar als je het hebt gezien weet je wel wat ik bedoel.)

En volgens mij ben ik de enige die het einde (deze keer wel het einde einde) leuk vind. Misschien wist ik vroeger (want toen vond ik het ook al leuk) al dat er een achtste verhaal zou komen. Ik heb in ieder geval wel een opmerking over dat het einde niet overeenkomt met het begin van Harry Potter and the Cursed Child, maar ik heb al gehoord dat dat 'achtste boek' niet al te serieus genomen moet worden.

Ook Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 is een film die iedereen gezien moet hebben (en het is misschien wel de beste van alle acht). Heb je dat nog niet gedaan, dan zou ik dat snel doen. Ik kan in ieder geval niet meer wachten op Fantastic Beasts and Where to Find Them, want nadat ik deze film zag wilde ik onmiddellijk met die film (ook al speelt het zeventig jaar eerder af en in een totaal ander land, maar ja, het is en blijft dezelfde wereld!). Op de drie nieuwe e-books van J.K. Rowling kan ik ook al niet wachten, net zoals de definitieve versie van Cursed Child.

Heb jij Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 gezien?

Reacties

Populaire posts