Recensie: Jessica Jones Seizoen 1

Titel: Marvel's Jessica Jones
Gecreëerd door: Melissa Rosenberg
Gebaseerd op: Jessica Jones van Marvel (comic)
Acteurs: Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville
Seizoen: 1
Afleveringen: 13
Genre: Action, Crime, Drama
Verschenen: 2015
Duur: ± 55 minuten per aflevering
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

Ever since her short-lived stint as a superhero ended in tragedy, Jessica Jones has been rebuilding her personal life and career as a hot-tempered, sardonic private detective in Hell's Kitchen, New York City. Plagued by self-loathing and a wicked case of PTSD, Jessica battles demons from within and without, using her extraordinary abilities as an unlikely champion for those in need... especially if they're willing to cut her a check. (IMDb.com)

Ik had nog nooit gehoord van Jessica Jones, totdat ik Eline's recensie las. Dat was in januari, dus zo lang ken ik deze serie al! Mijn goden, dat wist ik helemaal niet. Wow. Al een halfjaar.
In ieder geval besloot ik, nadat ik Outlander had gezien, om te beginnen met deze serie, en hier heb ik twee weken over gedaan, maar dat kwam vooral doordat school weer was begonnen en school gaat voor.

Het eerste wat ik deed toen ik Jessica Jones aanklikte op Netflix, was fangirlen. Ik wist namelijk niet (ik had het waarschijnlijk over het hoofd gezien) dat David Tennant erin speelde. Kijk, ik heb Doctor Who gezien, en Harry Potter and the Goblet of Fire, dus ik weet heel goed wie hij is, maar dat hij in deze serie speelde? Geen idee.

Het tweede wat ik deed was mijn ogen uitkijken tijdens de eerste aflevering. Het was ontzettend raar, onlogisch en spannend. Heel erg spannend. En raar.

Jessica is privé-detective en als je verwacht dat ze een beetje op Sherlock Holmes lijkt heb je het helemaal mis, want Jessica Jones is géén Sherlock Holmes. Ze ís Jessica. En niemand anders.

Aangezien ik vreselijk ben met het bijhouden van alle Marvel-films (ik heb bijvoorbeeld Captain America één en drie gezien, maar nooit twee), is het mogelijk geweest dat ik een aantal verwijzingen niet heb begrepen, maar tja, ik kan ook niet alles weten.

De casting is perfect. Nee, echt. Iedereen weet zijn personage uitstekend te presenteren, wat niet vaak voorkomt, aangezien er altijd wel iemand is die niet zo geweldig is als de rest.
Een geweldige acteur, die ik eerder al heb genoemd, is David Tennant en hij weet zijn rol zó goed te vertolken, dat ik er niet meer tegen kan als ik hem als de bad guy zie. Geef mij maar de Tiende Doctor, David.

Jessica Jones was anders dan ik had verwacht. Ik dacht iets te krijgen als de Avengers, maar nee, dat is het niet. Helemaal niet. Het is raar, speelt grappen met je hersenen en laat je bibberen als nooit tevoren. Nou ja, dat laatste is niet helemaal waar, maar je snapt vast wel wat ik bedoel.

Daarom raad ik deze serie aan. Het is lekker kort (dertien afleveringen!), heeft een goed verhaal en goede acteurs. Kijk maar de eerste aflevering. Als je het iets lijkt, kijk maar gerust verder. Lijkt het je niets? Dan hoef je de rest ook niet te zien, want het wordt erger. Veel erger.
Ik wacht ondertussen rustig op seizoen twee, want Jessica is cool, maar zo snel wil ik haar ook niet terugzien.

O, en als de naam Melissa Rosenberg (degene die deze serie creëerde) je bekend voorkomt, dan zeg ik je alvast: ze heeft aan de Twilight-films meegewerkt. O nee!

Heb jij Jessica Jones gezien?

Reacties

Populaire posts