Leesclub: The Hungry Readers - 54 Minuten

Op vrijdag 4 november was het zover! Na bijna een halfjaar werd er weer een boek besproken bij The Hungry Readers, de leesclub van boekhandel Stevens te Hoofddorp.

31214872

Titel: 54 Minuten
Auteur: Marieke Nijkamp
Genre: Contemporary, Young Adult
Verschenen: 6 september 2016
Pagina's: 320
Uitgever: Harper Collins Young Adult
Originele titel: This Is Where It Ends
Bindwijze: Paperback
Prijs: 17,95
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

10:00 uur
De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.

10:02 uur
De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.

10:03 uur
De auladeuren gaan niet open.

10:05 uur
Iemand begint te schieten. Uiterst minutieus volgt 54 Minuten vier jongeren tijdens een schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende perspectieven kom je achter de motieven van de schutter en word je als het ware de terreurdaad ingezogen.


Deze leesclub was anders dan normaal, want Marieke Nijkamp was erbij! Discussiëren over een boek waar de schrijver bij is is altijd erg eng, omdat de auteur natuurlijk het liefst goede dingen over zijn of haar boek hoort. Wat ik van het boek vind lees je hier.

We hebben het toch erg leuk gehad. Marieke heeft een paar vragen beantwoord. Welke dat precies waren kan ik mij helaas niet meer herinneren (het was al meer dan een week geleden!), maar wel dat ze het niet eens is met de Amerikaanse wapenwet en hoe de VS die nog steeds toelaat, ook al gebeuren er iedere week nog honderden ongelukken waarbij pistolen en geweren de oorzaak waren.

Het gemiddelde cijfer van deze leesclub was 7,9.
.


Heb jij 54 Minuten gelezen?

Reacties

Populaire posts