Recensie: Doctor Strange

Titel: Doctor Strange
Regisseur: Scott Derrickson
Gebaseerd op: Doctor Strange van Marvel (Comic)
Acteurs: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams
Genre: Action, Adventure, Fantasy
Verschenen: 27 oktober 2016
Duur: 115 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

Marvel's "Doctor Strange" follows the story of the talented neurosurgeon Doctor Stephen Strange who, after a tragic car accident, must put ego aside and learn the secrets of a hidden world of mysticism and alternate dimensions. Based in New York City's Greenwich Village, Doctor Strange must act as an intermediary between the real world and what lies beyond, utilising a vast array of metaphysical abilities and artifacts to protect the Marvel Cinematic Universe. (IMDb.com)

Doctor Strange stond al een tijdje op mijn nog-te-zien-lijst. Niet alleen omdat het deel uit maakt van de Marvel Cinematic Universe, maar ook omdat Benedict Cumberbatch er in zit. Ik heb hem eerder eerder gezien in Sherlock, The Imitation Game en The Hobbit en daarvan weet ik dat hij een geweldige acteur is.

Aan de trailer is al te zien dat deze film raar zou zijn en dat is het ook. Doctor Strange is raar, mensen, maar ook ontzettend goed! Het idee is ontzettend cliché: westerse operaties helpen niet, dus we gaan naar Azië, die wel helpen! Al houdt het daar wel op, aangezien in deze film magie een grote rol speelt, die trouwens logisch te verklaren is. Kijk maar.

Als ik Doctor Strange moet samenvatten is dit mijn antwoord: The Matrix x Inception x M.C. Escher. En daarbij de spanning en wereld van Marvel en de arrogantie van Sherlock. Dat samen is deze film.

Marvel heeft humor, dus ook hier werden er onwijs veel grappen gemaakt. Het verhaal was leuk, de casting is goed (Benedict Cumberbatch zit erbij, duh) en de CGI is ontzettend realistisch en ongelooflijk verwarrend (wat het juist zo goed maakt). De namen klinken misschien nogal dom ('Dormammu' en 'The Eye of Agamotto'), maar dat klinken Hogwarts en Hufflepuff eigenlijk ook.

Normaal ben ik niet zo'n fan van Marvel-films met alleen één held, maar Doctor Strange heeft dat veranderd. Deze film is gewoon zó goed (sorry, ik kan alleen maar positief blijven, doordat het Marvel is en Benedict Cumberbatch erin zit)...

Het beste is om Doctor Strange te zien zonder een idee waar het over gaat, en zeker zonder verwachtingen. En blijf wachten tot na de credits, want er komen nog twee extra scènes die je zeker weten niet wil missen!

Ik raad deze film aan aan iedereen die van Marvel, Benedict Cumberbatch, raarheid, The Matrix en geweldige CGI houdt. Ben je niet zo'n Marvel-fan? Doctor Strange is anders dan de andere Marvel-films, dus hopelijk is het nu wel iets wat je leuk lijkt.

Heb jij Doctor Strange gezien?

Reacties

Populaire posts