Recensie: Corpse Bride

Afbeeldingsresultaat voor corpse bride poster
Titel: Corpse Bride
Regisseur: Tim Burton, Mike Johnson
Acteurs: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson
Genre: Animation, Drama, Family
Verschenen: 3 november 2005
Duur: 77 minuten
Cijfer: 7,0 of 4/5 sterren

Set back in the late 1800s in a Victorian village, a man and woman by the names of Victor Van Dort and Victoria Everglot are betrothed because the Everglots need the money or else they'll be living on the streets and the Van Dorts want to be high in society. But when things go wrong at the wedding rehearsal, Victor goes into the woods to practice his vows. Just as soon as he gets them right, he finds himself married to Emily, the corpse bride. While Victoria waits on the other side, there's a rich newcomer that may take Victor's place. So two brides, one groom, who will Victor pick? (IMDb.com)

Corpse Bride was een film die ik al jaren kende maar nog nooit had gezien. Omdat het toen de dag na Halloween was en ik zin had in een film, besloot ik om deze film maar te kijken, om nog een beetje in de griezelsfeer te zitten (niet dat die weg is of zo, want er staan nog heel veel horrorfilms op mijn nog-te-zien-lijst!).

Dat er in deze film gezongen werd wist ik niet, totdat mijn oog in het begin van de film viel op de naam Danny Elfman. In The Nightmare Before Christmas heeft Danny voor de muziek gezorgd (en is hij de zangstem van Jack Skellington), en omdat deze film ook stop-motion en van Tim Burton is, was het niet raar dat hij meegewerkt had aan deze film.

Het verhaal van Corpse Bride kende ik al helemaal niet en dat is ook het beste wat je kunt doen als je deze film gaat kijken. Spoilers zijn vreselijk en geven de hele film al weg, omdat het einde erg voorspelbaar is. Dat legt niet weg dat het verhaal erg mooi en origineel is. Wie verzint nou iets als dit? Niemand behalve Tim Burton, zou ik zeggen.

En dit is weer de zoveelste film waarin Tim Burton, Johnny Depp en Helena Bonham Carter samen hebben gewerkt. Er zijn vreselijk veel films die ik op kan noemen...
Johnny Depp staat bekend om zijn vreemde rollen (Willie Wonka, The Mad Hatter, Jack Sparrow, Tonto, Sweeney Todd en ga zo maar door), dus was het eigenlijk heel raar om het als een 'gewone' personage te zien. Er is namelijk helemaal niets geks aan Victor! Behalve dat hij heel onhandig is, dan. En de stem heeft van Johnny Depp als The Mad Hatter, al moet dat andersom, aangezien Alice in Wonderland in 2010 uitkwam.

Corpse Bride is een aanrader en een film die je ooit gezien moet hebben (eigenlijk zijn bijna alle films van Tim Burton dat, door de originaliteit). Hoewel er niet zo heel veel gebeurd in de film, heeft het wel een mooi verhaal en heeft het een duidelijke moraal. Laten we maar eens kijken of je die kunt vinden. Als je dat doet, ga ik maar weer verder met het afwerken van mijn nog-te-zien-lijst.

Heb jij Corpse Bride gezien?

Reacties

Populaire posts