Recensie: Doctor Who Seizoen 5

Afbeeldingsresultaat voor doctor who 5 poster
Titel: Doctor Who
Gecreëerd door: Sydney Newman
Acteurs: Matt Smith, Karen Gillan
Seizoen: 5
Afleveringen: 14
Genre: Adventure, Drama, Family
Verschenen: 2010
Duur:
± 45 minuten per aflevering
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

The Doctor, from a race called the Time Lords whose home planet is Gallifrey, travels through time and space in his ship the TARDIS (an acronym for Time and Relative Dimensions In Space) with numerous companions. From time to time he regenerates into a new form (which is how the show has been running since 1963). (IMDb.com)

Het is heel jammer dat Netflix de eerste vier seizoenen niet heeft, want anders was ik gewoon verder gegaan met seizoen twee. Maar goed. Seizoen vijf. Als het goed is is dit het begin van de Elfde Doctor, maar dat kan ook fout zijn.

Ik had in ieder geval heel veel gehoord over Amy Pond, een van de vrouwen die met de Doctor meereist. Daarom was ik erg benieuwd hoe zij precies was. En ik had ook heel veel gehoord over de Elfde Doctor, oftewel de Matt Smith-versie. Eigenlijk was blij dat Netflix de eerste vier seizoenen niet had, want nu hoefde ik niet te wachten tot de Tiende Doctor veranderde in de Elfde. Scheelde heel wat tijd.

Wat is seizoen vijf leuk! Naast het feit dat er heel wat beroemde acteurs in zaten (er zaten onder andere de acteurs in die Dumbledore en Dobby speelden, én James Corden), was het verhaal ook erg goed. In seizoen één had ik nog geen afleveringen gezien die door Steven Moffat waren geschreven (hij is een van de makers van Sherlock), maar nu wel en ik zou niet zeggen dat zijn afleveringen beter waren dan de andere, maar ze waren wel goed.

Verder kan ik niet zo veel zeggen. Matt Smith is een goede Doctor en Karen Gillan is een leuke metgezel, maar soms irriteren ze me mateloos, doordat ze de Doctor en zijn metgezel zijn. Ik bedoel, stomme keuzes, avonturen die voorkomen konden worden...

Al met al is en blijft Doctor Who een van mijn favoriete tv-series en zal ik verder blijven kijken (en terug kijken, want seizoen twee tot en met vier komen hiervóór). Dit is dan ook een tv-serie die ik aanraad, maar ik zeg wel dat je eerst een paar afleveringen moet kijken en dan pas moet beslissen of je verder kijkt of niet. Want de afleveringen zijn nogal... raar.

Heb jij Doctor Who gezien?

Reacties

Populaire posts