Recensie: The Egyptian Myths: A Guide to the Ancient Gods and Legends

18474133
Titel: The Egyptian Myths: A Guide to the Ancient Gods and Legends
Auteur: Garry J. Shaw
Genre: Nonfiction, Mythology, History
Verschenen: 22 april 2014
Pagina's: 224
Uitgever: Thames & Hudson
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 16,47
Cijfer: 7,0 of 3/5 sterren

The perfect introduction for the modern reader to the world of Ancient Egyptian myth and legend

The first deities - Amun-Re, king of the gods, Ptah, divine craftsman, and Atum, Lord of Totality - and how they created the world. Legends of rebellion against the sun god and Geb's search for the magical wig of Re. The murder of Osiris and Horus' triumph over Seth. Powerful goddesses, such as Isis, Maat, Mut and Neith. Ghost stories, and the demonic denizens of the afterlife realm, such as Ammit, devourer of souls. The weighing of the heart during Osiris' judgment. Informative sections on the post-pharaonic influence of Egyptian myths. Numerous illustrations from ancient sources


Toen ik in Berlijn was en het Nieuwe Museum had bezocht, kocht ik een boek over de Egyptische mythologie. Dat was dit boek. Het heeft een tijdje geduurd, maar ik heb eindelijk dit boek uitgelezen, en hier is nu een recensie. Want is dit boek voor degenen die in mythologie geïnteresseerd zijn (door Percy Jackson bijvoorbeeld) een aanrader?

The Egyptian Myths begint bij het punt waar ieder boek over mythologie begint: het ontstaan van de wereld. Daarna komt de schepping van de goden en mensen, de tijd dat de Egyptenaren nog geloofden in deze goden en als laatste het leven na de dood, in de onderwereld. Her en der staan ook een aantal afbeeldingen van muurschilderingen en beelden, wat extra informatie toevoegd aan het boek.

Niet lang nadat ik was begonnen in dit boek was ik teleurgesteld. Ik had namelijk een boek over de mythologie verwacht, net zoals de boeken over de Griekse mythologie van Imme Dros. In plaats daarvan kreeg ik een ontzettend wetenschappelijk boek waar ook nog een heleboel citaten in stonden uit oude boeken. Want dit boek bestaat niet alleen uit verhalen, nee, bij iedere mythe wordt ook nog erbij vermeld wat ook kon (want alle mythen zijn bij heel veel verschillende bronnen anders: zo kunnen er een aantal details verschillen). Dit zou interessant zijn geweest als het niet zo verwarrend was.

Ondanks dat ik redelijk veel Engelse boeken lees was dit boek toch redelijk pittig. Naast het feit dat dit boek vooral informatief is, heeft het ook nog een wetenschappelijk niveau Engels. En daarnaast komen ook nog de Egyptische namen bij die alles extra ingewikkeld maken.

Erg informatief is dit boek zeker, maar er moet zeker geen 'sprookjesboek' verwacht worden. Wil je veel informatie? Dan is dit boek zeker een aanrader. Maar let er wel op dat er een redelijk hoog niveau Engels vereist is als je alles wilt begrijpen (en niet verveeld te raken).

Heb jij The Egyptian Myths gelezen?

Reacties

Populaire posts