Recensie: Reached (Matched #3)

18776996
Titel: Reached
Auteur: Ally Condie
Serie: Matched #3
Genre: Science Fiction, Fantasy, Young Adult
Verschenen: Mei 2014
Pagina's: 396
Uitgever: Lemniscaat
Originele titel: Reached
Bindwijze: Paperback
Prijs: 17,95
Cijfer: 6,5 of 3/5 sterren

De razend spannende ontknoping van de wereldwijd succesvolle Matched-trilogie

Elke ochtend kleurt de opkomende zon de aarde rood, en dan denk ik: Dit zou de dag kunnen zijn waarop alles verandert. Misschien zal vandaag de Unie ten val komen. Dan wordt het weer donker en wachten we allemaal nog steeds. Maar ik weet dat de Loods echt bestaat.

In Crossed was Cassia op de vlucht, doorkruiste ze ravijnen, doorstond ze ontberingen en vond ze Ky terug. Met de verspreiding van het Plaagvirus breekt nu de strijd aan van de Opstand tegen het regime van de Unie. Cassia, Ky en Xander spelen een belangrijke rol in die strijd. Voortdurend moeten zij kiezen tussen het grotere belang, hun vriendschap én hun eigen gevoelens. Lukt het om de machtige Unie te verslaan? En zal de Opstand erin slagen het volk zijn vrijheid terug te geven?

Nadat ik Matched erg leuk vond en Crossed afschuwelijk, vond ik dat het tijd was om Reached te lezen. En ik moet zeggen, dat het normaal was. De 'leukheidsfactor' zit tussen Matched en Crossed.

Net zoals boek twee heeft dit boek wat punten waar ik mij ontzettend aan ergerde. Laat ik ze even opnoemen.

Als eerste schrok ik ontzettend toen ik ontdekte dat dit boek niet één, niet twéé, maar dríé hoofdpersonen had! Aan de ene kant was dat stom, maar aan de andere kant was het weer leuk om over Xander te lezen.

Als tweede had ik een ontzettende hekel aan Ky en Cassia. Dat is waarschijnlijk door Crossed gekomen, want hen kon ik toen niet uitstaan, dus nu ook niet.

Als derde is het verhaal ontzettend uitgerekt. Bijna vierhonderd bladzijdes had echt niet gehoeven. Maar ja, niets aan te doen.

Als vierde had ik een ontzettende hekel aan de Loods. Want allés ging over de Loods. De Loods dit, de Loods dat... Sorry, maar die Loods werd steeds stommer en stommer.

Verder was Reached wel erg interessant. Voornamelijk de Xander-delen dus. De Plaag werd ontzettend goed beschreven en de remedie speelde daarom ook een belangrijke rol. Maar ja, door die langdradigheid kwam de oplossing een beetje laat. Tja.

Of dit boek een aanrader is? Het is nauurlijk wel fijn om te weten hoe deze serie eindigd, maar of het echt nodig is? Nee. Ik raad nog steeds aan om alleen Matched te lezen. Reached is weliswaar beter dan Crossed, maar niet beter dan Matched.

Heb jij Reached gelezen?

Reacties

Populaire posts