Schrijvers: Suzanne Collins

Dit is alweer het derde deel van mijn serie (of rubriek?) over mijn favoriete schrijvers. De vorige keren had ik het over Maggie Stiefvater en Sarah J. Maas. Vandaag is het tijd voor Suzanne Collins.

Iedereen kent Suzanne Collins wel. Misschien niet direct qua naam, maar De Hongerspelen, of The Hunger Games, laat bij iedereen wel een belletje rinkelen. Maar wist je ook dat ze een serie heeft geschreven van vijf boeken voor Middle Graders? Nee? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Suzanne Collins is geboren in Connecticut, een staat in de VS. Haar debuut is niet, zoals sommigen misschien denken De Hongerspelen, maar Gregor de Bovenlander, een Middle Grade-serie van vijf boeken over een jongen en zijn zusje die door een rooster in hun kelder vallen en zo in Onderland terechtkomen, gebaseerd op Alice in Wonderland.


 Hoe heb ik Suzanne ontdekt?

Een heel aantal jaren geleden las ik de Gregor de Bovenlander-serie. Om eerlijk te zijn las ik het eerste boek, De Voorspelling, een aantal jaar daarvoor, maar vond ik het verhaal nog te ingewikkeld en niet zo leuk. Een paar jaar later besloot ik om deze serie toch maar weer op te pakken en heb ik deel één herlezen en heb ik de andere vier boeken ook gelezen.

2624303857423857063196443052408

Op dat moment kende ik De Hongerspelen nog niet. Nee, dat kwam later, toen ik in de eerste zat en een aantal mensen in de zomervakantie deze trilogie hadden gelezen (waarschijnlijk omdat de eerste film toen in de bios was). Ik besloot daarom ik deze trilogie ook maar te gaan lezen en zo dat was dat.

276705261480287260188

Later, toen ik De Hongerspelen al lang had verslonden, kwam ik er pas achter dat Gregor de Bovenlander en De Hongerspelen van dezelfde schrijver waren.

Ondertussen heb ik De Hongerspelen al drie keer gelezen. Eén keer voor school en twee keer voor mezelf. Dit was steeds om de twee jaar, dus in 2012, 2014 en in 2016. Urgh, ik heb wel genoeg van Katniss.

Suzanne's boeken die ik heb gelezen:

The Hunger Games
The Hunger Games (De Hongerspelen)
Catching Fire (Vlammen)
Mockingjay (Spotgaai)

Underland Chronicles (Gregor de Bovenlander)
Gregor the Overlander (De Voorspelling)
Gregor and the Prophecy of Bane (Het Labyrint)
Gregor and the Curse of the Warmbloods (De Vloek)
Gregor and the Marks of Secret (De Vuurlanden)
Gregor and the Code of Claw (De Krijger)

Suzanne's boeken die ik nog niet heb gelezen:

Niets!

Zoals je ziet heb ik alles van Suzanne al gelezen. Of ze een nieuw boek aan het schrijven is weet ik niet, maar ik denk van niet.

Heb je nog niets van Suzanne Collins gelezen? Dan raad ik De Hongerspelen aan, om daarna lekker op de bank te gaan zitten en de films te gaan kijken, want die zijn redelijk goed! Voor de iets jongere lezer (maar als een oudere lezer is het ook zeker aan te raden) is de Gregor de Bovenlander-serie een aanrader. Deze serie zit voor actie, avontuur en is heeft nog eens een leuke wereld!

Heb jij boeken van Suzanne Collins gelezen?

Reacties

Populaire posts