Recensie: The Raven King (The Raven Cycle #4)

17378527
Titel: The Raven King
Auteur: Maggie Stiefvater
Serie: The Raven Cycle #4
Genre: Fantasy, Paranormal, Young Adult
Verschenen: 26 april 2016
Pagina's: 439
Uitgever: Scholastic
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 20,99
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

Nothing living is safe. Nothing dead is to be trusted.

For years, Gansey has been on a quest to find a lost king. One by one, he's drawn others into his quest: Ronan, who steals from dreams; Adam, whose life is no longer his own; Noah, whose life is no longer a life; and Blue, who loves Gansey... and is certain she is destined to kill him.
Now the endgame has begun. Dreams and nightmares are converging. Love and loss are inseparable. And the quest refuses to be pinned to a path.

In its starred review of Blue Lily, Lily Blue, the previous book in The Raven Cycle, Kirkus Reviews said, "Expect this truly one-of-a-kind series to come to a thundering close." The thunder has now arrived in Henrietta, Virginia - along with death, desire, revelation, and a brutal truth. With The Raven King, Maggie Stiefvater completes a masterpiece.

Toen ik twee jaar geleden The Raven Boys las, kon ik deze serie niet meer wegleggen. Helaas voor mij moest ik een jaar wachten op Blue Lily, Lily Blue en nog een jaar voor The Raven King. En nu, nu heb ik eindelijk het laatste boek mogen ontvangen en het kunnen lezen. En je wilt niet weten hoe bang ik was voor dit boek.

The Raven Cycle staat bekend om zijn raarheid. Serieus, alles wat in dit boek gebeurd heb ik nog nooit bij een ander boek gezien. Een jongen die op zoek is naar een Welshe koning, een andere jongen die dingen uit dromen kan halen en een meisje dat haar ware liefde doodt als ze hem kust? Dat kan alleen verzonnen zijn door Maggie Stiefvater.

Daarom was The Raven King ontzettend raar, maar ook o zo mooi. Alle vragen die opkwamen in de vorige drie boeken werden in dit boek beantwoord. Alles wat de fans wilden kwam in dit boek in dit boek uit.

Niet alleen het verhaal is bijzonder, maar ook de schrijfstijl. Maggie gebruikt voornamelijk synoniemen, die mooier klinken dan het woord wat als eerste bij ieder ander mens opkomt. Hierdoor krijgt dit boek (of eigenlijk alle boeken in deze serie) een schoonheid die vaak niet te zien is bij andere boeken.

Ik heb dit boek angstig zitten lezen. Want wat zou er nou gebeuren? Hoe zou het eindigen? Iedereen die The Raven Boys heeft gelezen weet wat er te wachten stond...

Deze cover is mijn favoriet van de hele serie. Die blauwe kleuren en het hert en de raven... Prachtig. Al heb ik nog niet begrepen waarom er juist een hert op de cover staat. Hmm.

O, nog een leuk weetje. In The Raven Cycle spelt de datum 26 april een grote rol. Iemand die goed oplet, ziet dat de datum van uitgave van The Raven King 26 april is. Toeval? Ik denk het niet.

The Raven King is een mooie conclusie van The Raven Cycle. De serie zelf is ook ontzettend mooi en is daarom een aanrader. De mooie schrijfstijl, het mooie verhaal, de mooie covers... Kortom: een serie die gelezen moet worden. Helaas zijn alleen de eerste twee delen van deze serie vertaald in het Nederlands. De rest niet meer. Dus het zal wel in het Engels moeten... Maar ja, de schrijfstijl is ontzettend mooi, dus in een vertaling zou een deel van die schoonheid al verdwenen zijn.

Heb jij The Raven King gelezen?

Reacties

Populaire posts